ELS CONGRESSOS ANTERIORS

El primer Congrés d'Energia de Catalunya es va celebrar el 2013 durant 5 dies a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona amb 76 ponents de Catalunya, Espanya, Alemanya, Dinamarca i el Regne Unit participant en 34 presentacions i 7 taules creatives. Un 50% dels assistents van provenir de Barcelona i la resta d'altres 23 comarques. Els temes tractats van basar-se en els tres eixos del congrés: recursos, innovació i sostenibilitat.

En el segon Congrés es van fer -juntament amb altres entitats col·laboradores- 8 seminaris de treball de 18 grups professional a Barcelona, Girona, Olot i Tarragona. La sessió de clausura es va celebrar el 25 de febrer de 2015 al col·legi d'arquitectes de Barcelona. Es van formular un total de 224 propostes i va originar 3 documents en la col·lecció L'Energia que Volem. Tota la documentació dels congressos està disponible en el web de l'Associació Congrés d'Energia de Catalunya (www.coenercat.cat).


El 3r Congrés d'Energia de Catalunya s'ha celebrat el mes de febrer del 2016 durant tres dies a Barcelona i ha versat sobre l'energia del futur de Catalunya amb l'objectiu de facilitar la transició vers el futur sistema energètic de Catalunya emmarcat en els objectius energètics, ambientals i d'emissions de la UE pels anys 2020, 2030 i 2050.

Per motius econòmics, ambientals i polítics l'energia del futur serà diferent arreu del món i en particular a Catalunya. Els canvis en els sistemes energètics seran sistèmics, afectaran a molts sectors i exigiran ser preparats acuradament entre tots els àmbits afectats de la societat. Per això hem cregut oportú tractar aquests temes en el 3r Congrés d'Energia de Catalunya.

El congrés ha constat de 23 presentacions sobre diferents visions de la transició energètica de Catalunya des dels àmbits de

- l'administració pública i les empreses,
- la formació de professionals i la recerca,
- el territori rural i urbà.